Een nieuw ecosysteem van innovatieve HR- en L&D-professionals


Geplaatst op: Workforce Career Management

 

Het zal niemand zijn ontgaan dat we op een kantelpunt verkeren; Het is moeilijk om aan goed personeel te komen en de arbeidsmarkt verandert sneller dan ooit. De workforce, oftewel iedereen die zich binnen een organisatie beweegt, stelt steeds meer eisen en wil werken voor een hip, innovatief bedrijf met een visie om impact te maken en met mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Toch valt het merendeel van de huidige bedrijven niet direct binnen deze categorie en wordt er met man en macht gezocht naar het gouden ei om onderscheidend te zijn in het aantrekken en behouden van talent.

Daarom nodigen LiveLearn en Right Management, HR- en L&D-professionals uit om onderdeel te worden van onze community. Beide organisaties zijn expert op het gebied van workforce management. Met de unieke combinatie van career management en leren & ontwikkelen, helpen we organisaties om flexibel en future-proof te opereren.

Gezamenlijk hebben wij als doel om elkaar te voorzien van informatie en best practices om toekomstbestendige organisaties te bewerkstelligen. Deelname is gratis, elkaar inspireren en van elkaar leren kost namelijk niets.

Wij doen de belofte dat wij relevante content delen waarmee je meteen aan de slag kan. Bij vragen uit de community beloven wij dat je direct in contact staat met een netwerk van gedreven HR professionals van grootbedrijf tot MKB.

 

Wat gaan we doen?

Wij delen elke 2 weken een ‘learning byte’. Dit zijn korte artikelen gericht op de actualiteit waarin wij specifieke thema’s op het gebied van workforce career management bespreken en daarbij de koppeling maken met situaties uit de praktijk. Uiteraard komen experts aan het woord en delen zij hun aanpak en acties. Leren doen we namelijk met elkaar!

 

Waar gaan we het over hebben?

Het onderwerp workforce career management is breed en constant in ontwikkeling. Daarom kiezen wij ervoor om de onderwerpen van de learning bytes behapbaar en concreet te maken met een duidelijke call to action.

Welke vragen tackelen we in de learning bytes:

Uiteraard horen we graag welke onderwerpen op jouw agenda staan, zodat we de verdieping kunnen opzoeken.

 

Wie zijn de initiatiefnemers?

Het ecosysteem is in leven geroepen door Lieselotte van der Meer (Right Management) en Daniel van der Kolk (LiveLearn). We merken steeds vaker dat er een grote behoefte is aan een kennisplatform waar tips en tricks gedeeld worden over de toekomst van HRM. Kennis die praktisch en eerlijk is en waar je direct mee aan de slag kunt. HR zal de aankomende jaren een veel actievere houding binnen een organisatie moeten innemen om goed geschoolde en talentvolle werknemers te behouden, zij zijn het ‘kapitaal’ van een organisatie. Het is dan ook cruciaal om te investeren in dit menselijk kapitaal. Dit begint aan de voorkant bij de werving van nieuwe talenten, alsook bij de ontwikkeling van de huidige workforce.

 

Hoe word je onderdeel van de community?

Aanmelden is eenvoudig via deze pagina. Vervolgens krijg je elke twee weken een nieuwe learning byte toegestuurd en kun je actief meedoen in de dialoog over de toekomst van HR en L&D. Heb je al best practices of onderwerpen die je graag wil bespreken? Neem dan contact op met onze redactie via [email protected].

Tot snel in de community!


Auteurs: Lieselotte van der Meer | Principal Consultant & Daniel van der Kolk | Directeur / Eigenaar LiveLearn


Automatic Pop-Up