Loopbaanontwikkeling voor hogescholen & universiteiten

Maak studenten mondiger met goede loopbaanvaardigheden

Om studenten voor te bereiden op een succesvolle loopbaan, staan hogescholen en universiteiten onder toenemende druk om studenten zinvolle loopbaandiensten aan te bieden. Maar veel programma's moeten het doen met een krap budget en weinig personeel. Hieronder staan vier manieren waarop Right Management kan helpen:

  • Professionele assessmentinstrumenten — Studenten begeleiden bij het identificeren van hun sterke punten, prioriteiten, ideale werkomgeving, en andere eigenschappen die van cruciaal belang zijn om de volgende stap te zetten.
  • Ervaren coaches — Met kennis en expertise om zich aan uw behoeften te kunnen aanpassen.
  • Voorbereiding op sollicitatiegesprek — Studenten communiceren online met een virtuele interviewer, nemen het gesprek op, en krijgen feedback van een loopbaanexpert.
  • Loopbaangereedheidsdiensten — Het vermogen om schoolse kennis naar een professionele omgeving te vertalen is van cruciaal belang. Studenten leren kritische vaardigheden die hen voorbereiden op een succesvolle loopbaan nadat ze zijn afgestudeerd.

Maar dat is nog maar het begin. Door met Right Management samen te werken in het kader van loopbaanontwikkeling staan hogescholen en universiteiten er beter voor om aan de behoeften van studenten te voldoen, zullen het aantal inschrijvingen stijgen en de merkbekendheid worden vergroot. Wij tonen u hoe dat kan.

In één oogopslag: Diensten gericht op loopbaanontwikkeling voor hogescholen en universiteiten

Hogere opleidingsdiensten

Help uw afgestudeerde studenten om succesvol te zijn op het werk met een hoger opleidingsprogramma dat nu en in de toekomst voor loopbaansucces zorgt.

Onze loopbaanontwikkelingsdiensten combineren coaching, instrumenten en online leermiddelen om afgestudeerde studenten te helpen hun loopbaan in kaart te brengen, contacten te leggen en de vaardigheden te verwerven die ze nodig hebben om hun opleiding, ervaring en kennis te laten renderen.

 

Onderzoek levert het onomstotelijke bewijs dat studenten van universiteiten en hogescholen onvoldoende voorbereid zijn voor de arbeidsmarkt.

Right Management kan de loopbaandiensten die u al hebt versterken om de impact ervan te vergroten. Onze diensten combineren coaching, instrumenten en leermiddelen om studenten te helpen hun loopbaan in kaart te brengen, contacten te leggen en de wereld van werk binnen te stappen met de vaardigheden om snel productief te worden op het werk. Wij zorgen voor:

Innovatieve instrumenten & assessments

Beoordeel sterke punten en voorkeuren om studenten te begeleiden naar loopbaantrajecten die aansluiten bij hun individuele vaardigheden en levensdoelen.

Loopbaancoaches

Maak optimaal gebruik van de expertise van ons uitgebreid netwerk van loopbaancoaches om studenten te helpen doelen te stellen en lopende cursussen af te stemmen op de gewenste loopbaantrajecten.

Middelen voor personal branding

Help studenten om zich te onderscheiden, te leren netwerken en hun vaardigheden en capaciteiten effectief te verkopen.

Inzichten van experts over loopbaan- en leiderschapsontwikkeling

De inzichten van onze experts over de arbeidsmarkt en toekomstige trends op het gebied van werk zullen ervoor zorgen dat uw afgestudeerden de loopbaan en het inzicht als leider hebben om succesvol te zijn.

Uw studenten - en uw instelling - zullen voordeel halen uit onze diensten gericht op loopbaanontwikkeling.

  • Studenten beginnen hun professionele reizen eerder vorm te geven, op basis van professionele inzichten en een groter zelfbewustzijn.
  • Studenten zijn beter voorbereid om hun vaardigheden te verkopen aan werkgevers en nieuwe kennis te vertalen naar succes op de werkvloer.
  • Met een focus op het ontwikkelen van echte loopbaan- en personeelsvaardigheden zal uw programma een reputatie opbouwen voor het voortbrengen van goed presterende afgestudeerden.
  • Uw hogere opleidingsprogramma's zullen nog meer educatieve waarde bieden door uw studenten te voorzien van de professionele competenties die ze nodig hebben om een belangrijke impact op hun huidige (en toekomstige) werkplek te hebben.

Werkgevers van vandaag verwachten dat medewerkers een echte impact hebben. Daarom is het belangrijker dan ooit om studenten te helpen de benodigde vaardigheden op te doen: krachtig communiceren, beslissingen nemen, zichzelf goed managen en leiderschap tonen om van hen aantrekkelijk professionals te maken die vanaf dag één productief zijn.

Met onze loopbaanontwikkelingsoplossingen bieden we een win-win situatie voor studenten en universiteiten, waarmee studenten klaar zijn om de wereld van werk binnen te stappen en zich gelijk uitstekend te profileren.

 

Ontdek meer van onze Solutions

Wij zijn wereldwijde carrière experts. Met een gedeelde focus op organisatorische effectiviteit, individuele ontplooiing en carrière management, helpen wij bedrijven en particulieren te bereiken succes.

OUTPLACEMENTDIENSTEN

Outplacementdiensten aanbieden aan medewerkers die uw bedrijf verlaten is goed voor uw merk. Bedrijven die deze diensten aanbieden melden meer productiviteit, betrokkenheid en loyaliteit onder de blijvende medewerkers. Vaak leidt dit ook tot een verbetering van de winstgevendheid. Ontdek hoe we u kunnen ondersteunen bij personele veranderingen waar iedereen van profiteert.

LOOPBAANMANAGEMENT

Meer dan 75% van de werkgevers vindt het moeilijk om talent te betrekken en behouden, de sleutel tot succes in de Human Age. Is uw organisatie voorbereid om de strijd voor talent te winnen? Leer hoe een effectieve strategie van loopbaanmanagement voor meer betrokkenheid kan zorgen, de ontwikkeling van medewerkers kan aanmoedigen en kan verzekeren dat uw organisatie wordt gezien als een 'employer of choice'.

LEIDERSCHAPSONTWIKKELING

87% van de organisaties gelooft niet dat ze toekomstige leiders hebben geïdentificeerd om kritische functies in te vullen. Selecteert u kandidaten die 'uit het juiste hout zijn gesneden' of is uw leiderschapspijplijn lek? Ontdek hoe ons P3-leiderschapsmodel u kan helpen de juiste leiders in uw organisatie te identificeren, ontwikkelen en behouden.

ORGANISATIE-EFFECTIVITEIT

Talentisme, niet kapitalisme. Portfolio medewerkers. De 'uberisatie' van werk. Wendbaarheid via medewerkersanalyse. De Human Cloud. Eerst het bestaansrecht, dan het salaris. Een effectieve organisatie zijn is vandaag de dag een nieuw spel. Right Management kan hulpmiddelen en strategieën bieden om succesvol te zijn met uw organisatie in de Human Age.