Leiderschapsontwikkeling

Voorspel, ontwikkel, meet ... wees succesvol

Effectief leiderschap is wat succesvolle bedrijven onderscheidt van anderen. Het is de drijvende kracht achter een winnende cultuur. Het nieuwe P3-leiderschapsmodel van Right Management zorgt voor een efficiënt, bewezen kader voor uw organisatie:

  • Evalueer en identificeer individuen met de grootste waarschijnlijkheid op succes
  • Ontwikkel en coach de gedragingen die er het meest toe doen
  • Definieer KPI's om ervoor te zorgen dat de bedrijfs- en talentgerelateerde resultaten in lijn zijn met uw doelstellingen

Het P3-leiderschapsmodel van Right Management is onze visie op wat organisaties nodig hebben om hun leiders te positioneren zodat ze succesvol kunnen zijn in onzekere en dynamische markten. Het zorgt ervoor dat organisaties op systematische wijze sterke leiderschapspijplijnen bouwen door talent te identificeren met het grootste mogelijk potentieel voor succes, hen te helpen een gerichte reeks vaardigheden te ontwikkelen, en hun prestaties te beheren door relevante resultaten te meten en te belonen.

Leiderschapsontwikkelingsprogramma's

Right Management heeft een bewezen benadering om toekomstige leiders te helpen identificeren en ontwikkelen, sneller tot waardecreatie te komen en medewerkers te wapenen met de leiderschapscompetenties die ze nodig hebben om duurzame verandering te stimuleren.

 

Begin met investeren in de juiste mensen. Leiderschapseffectiviteit voorspellen, ontwikkelen, en meten in de Human Age.

In tijden van onvoorspelbare markten en medewerkers die steeds minder betrokkenheid voelen, worden werkgevers geconfronteerd met een steeds complexere business context. In bijna de helft van de bedrijven zijn leiders niet voorbereid op de uitdagingen waar ze in de volgende 3 tot 5 jaar mee geconfronteerd zullen worden.

 

Met meer dan 35 jaar ervaring in het begrijpen van de talent- en ontwikkelingsbehoeften van onze klanten, helpen de oplossingen voor leiderschapsontwikkeling van Right Management u uitstekend presterend talent te identificeren en competenties en vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om de productiviteit te verbeteren. Dit terwijl u uw medewerkers bij hun werk betrekt en hen kunt behouden. Onze oplossingen voor effectieve leiderschapsontwikkeling omvatten onder andere:

Identificatie en ontwikkeling van ’high potentials’

  • Organisaties moeten doordachte beslissingen nemen over hoe ze talent identificeren en ontwikkelen. Onze gerichte vragenlijsten helpen bedrijven ‘high potentials’ te identificeren door de belangrijkste gedragingen en sterke competenties van een individu te bepalen.
  • We stemmen ontwikkelingsprogramma's op maat af op individuele behoeften en uitdagingen door aangepaste leermogelijkheden die zijn ontworpen om uw bedrijfsdoelen te behalen.

Coaching van leiders

  • We helpen leiders competenties en gedragingen te ontwikkelen die in lijn zijn met de strategie, cultuur, waarden, structuur en processen van de organisatie.
  • Ons wereldwijde netwerk bestaat uit meer dan 1.000 gespecialiseerde coaches met sectorspecifieke expertise en ervaring in het helpen van mensen met uiteenlopende achtergronden om succesvol te zijn in leiderschapsfuncties.

Online loopbaanplatform

  • Sneller tot waardecreatie komen met gevarieerde leer- en ontwikkelingsinstrumenten die talentvolle leiders hun potentieel en vooruitgang in hun professionele loopbaan helpen te realiseren.
  • Met het RightEverywhere® online loopbaanplatform hebben medewerkers via mobiele toestellen en tablets rechtstreeks toegang tot hulpmiddelen voor loopbaanontwikkeling, met de visuele interactieve leeromgeving waar jongere talenten de voorkeur aan geven.

Medewerkers tonen betrokkenheid wanneer bedrijven effectieve leiders hebben. Aangezien 87% van de organisaties gelooft dat ze geen effectief leiderschapsontwikkelingsprogramma hebben, kan Right Management uw toekomstige leiders helpen identificeren en ontwikkelen en op die manier succesvolle bedrijfsresultaten zeker te stellen.

Risicobeperking in de leiderschapspijplijn

Organisatie uitdaging: Hoe helpen we onze klanten ’high potentials’ te identificeren en voorzien in een opvolgingsplanning voor de toekomst?

Uitdaging aanvaard: Zie hoe Right Management een assessmentprogramma ontwikkelde om medewerkers constructieve feedback te bezorgen en de leiders te helpen bij het identificeren van verborgen talenten binnen de organisatie.

P3-LEIDERSCHAPSMODEL

Bestaande methodes voor het identificeren, ontwikkelen en belonen van leiders werken niet zoals het moet. Naar onze mening is het tijd om na te denken over wat effectief leiderschap inhoudt en hoe het gemeten wordt.

Het P3-leiderschapsmodel van Right Management is onze visie op hoe leiders te identificeren die succesvol zullen zijn in een onzekere en dynamische marktomgeving.

Meer weten over het P3-leiderschapsmodel

 

Ontdek meer van onze Solutions

Wij zijn wereldwijde carrière experts. Met een gedeelde focus op organisatorische effectiviteit, individuele ontplooiing en carrière management, helpen wij bedrijven en particulieren te bereiken succes.

OUTPLACEMENTDIENSTEN

Outplacementdiensten aanbieden aan medewerkers die uw bedrijf verlaten is goed voor uw merk. Bedrijven die deze diensten aanbieden melden meer productiviteit, betrokkenheid en loyaliteit onder de blijvende medewerkers. Vaak leidt dit ook tot een verbetering van de winstgevendheid. Ontdek hoe we u kunnen ondersteunen bij personele veranderingen waar iedereen van profiteert.

LOOPBAANMANAGEMENT

Meer dan 75% van de werkgevers vindt het moeilijk om talent te betrekken en behouden, de sleutel tot succes in de Human Age. Is uw organisatie voorbereid om de strijd voor talent te winnen? Leer hoe een effectieve strategie van loopbaanmanagement voor meer betrokkenheid kan zorgen, de ontwikkeling van medewerkers kan aanmoedigen en kan verzekeren dat uw organisatie wordt gezien als een 'employer of choice'.

LOOPBAANONTWIKKELING VOOR HOGESCHOLEN EN UNIVERSITEITEN

Hogescholen en universiteiten staan onder zware druk - van afgestudeerden, ouders en werkgevers - om effectievere diensten gericht op loopbaanontwikkeling aan te bieden. Ontdek hoe wij uw programma kunnen helpen slagen.

ORGANISATIE-EFFECTIVITEIT

Talentisme, niet kapitalisme. Portfolio medewerkers. De 'uberisatie' van werk. Wendbaarheid via medewerkersanalyse. De Human Cloud. Eerst het bestaansrecht, dan het salaris. Een effectieve organisatie zijn is vandaag de dag een nieuw spel. Right Management kan hulpmiddelen en strategieën bieden om succesvol te zijn met uw organisatie in de Human Age.