Outplacementdiensten

Two women discussing Right Management's outplacement services in an office.

Positieve veranderingen

De outplacementdiensten van Right Management zijn een win-win-win situatie:

  • Medewerkers die te maken krijgen met loopbaanverandering krijgen professionele ondersteuning bij het inzichtelijk maken en voorbereiden op hun volgende carrièrestap, zodat ze snel een nieuwe bestemming vinden
  • Huidige medewerkers zien de veranderingen vaker positief in en blijven betrokken en toegewijd aan hun werk
  • De organisatie houdt de productiviteit in stand, beschermt de merkreputatie en loopt minder risico tijdens de loopbaanverandering.

Right Management heeft meer dan 3,5 miljoen mensen geholpen tijdens de overgang naar een nieuwe rol, loopbanen en mogelijkheden. Tegelijkertijd heeft dit organisaties, waarvan 80% in de Fortune 500 staat, geholpen wendbaarheid van hun organisatie te vergroten. Ontdek hoe onze outplacementdiensten uw organisatie kunnen helpen.

Outplacementdiensten

Al meer 35 jaar heeft Right Management meer dan 3,5 miljoen mensen ontwikkeld en begeleid naar nieuwe functies, loopbanen en mogelijkheden.

Vanuit de unieke positie om bedrijven te kunnen begeleiden tijdens deze overgang bieden we organisaties innovatieve instrumenten en een toegewijd team, die helpen bij de planning, communicatie en implementatie van transities.

Medewerkers die het bedrijf verlaten profiteren van onze bewezen loopbaandiensten, inclusief coaching, het ontwikkelen van vaardigheden en relevante vacatures via onze 'state-of-the-art' RightEverywhere® platform.

 

De onzekere marktdynamiek leidt ertoe dat werkgevers en hun werknemers voorbereid moeten zijn op verandering.

  • Herstructurering kan nodig zijn om de bedrijfs- en talentstrategieën aan te passen wanneer de economische omstandigheden of marktvraag veranderen.
  • Organisaties moeten hierop reageren met wendbaarheid en personeelsveranderingen doorvoeren op een manier die de productiviteit en merkreputatie niet in gevaar brengt en de risico's beperkt.

Right Management heeft als wereldwijde loopbaanexperts de unieke positie om uw leiders te begeleiden tijdens de transformatie en tegelijkertijd medewerkers die uw bedrijf verlaten in staat te stellen de volgende stap te zetten in hun carrière.

Hoe maken outplacementdiensten een harmonieuze, productieve transitie mogelijk?

  • Organisaties die outplacementdiensten aanbieden, laten positieve resultaten zien, zoals meer betrokkenheid, productiviteit en loyaliteit onder de achterblijvende medewerkers.
  • Right Management biedt kandidaten de beste ervaring in de sector. Hierdoor bouwt u een goede werkgeversreputatie op onder huidige, voormalige en potentiële werknemers.

Het RightChoice® programma biedt een combinatie van persoonlijke loopbaancoaching en innovatieve online hulpmiddelen, praktische workshops, evenementen en webinars om organisaties en hun medewerkers de beste begeleiding te bieden ten tijde van verandering. Wij zorgen voor:

Toegewijd accountteam van begin tot eind

Right Management werkt samen met uw leiders aan de planning, communicatie en ondersteuning van het transitieproces. We regelen alles van het trainen van uw managers in de organisatie en communicatie, tot ondersteuning en advies op de dag dat het nieuws wordt gebracht. Uw transitie wordt professioneel afgehandeld en met respect voor de medewerkers die uw bedrijf verlaten.

Outplacementdiensten en ondersteuning voor medewerkers die uw bedrijf verlaten

Door medewerkers die uw bedrijf verlaten sneller te laten landen en boeiende functies te bieden waarin ze van maximale waarde kunnen zijn, zorgt u ervoor dat ze uw merk blijven steunen. We bieden werknemers die te maken hebben met loopbaanverandering:

  • Coaching en assessments om hun volgende carrièrestappen te bepalen
  • Relevante vacatures, job resource consultants met kennis van de lokale markt
  • Instrumenten en hulpmiddelen om sneller een baan te vinden, via ons innovatieve online platform RightEverywhere®.

Transparantie van rapportage

Met ons klantenportaal Right InTouch™ heeft u volledige controle. U ontvangt updates over de status van medewerkers die te maken kregen met loopbaanverandering en over hun tevredenheidsniveau tijdens het overgangsproces. Door actuele gegevens blijft alles op schema en geeft een overzicht van uw investering in deze diensten.

Wereldwijde capaciteiten. Lokale dienstverlening.

Onze dienst maakt deel uit van ManpowerGroup, waardoor een ongekende hoeveelheid wereldwijde hulpmiddelen en marktinzichten toegankelijk voor ons zijn. We kunnen onze loopbaanveranderingsdiensten wereldwijd leveren omdat we ook op uw locatie beschikken over professionele Right Management medewerkers.

Onze bewezen expertise zorgt voor een snelle, efficiënte overgang, met zo min mogelijk overlast en gevolgen voor uw merk.

Succesvolle loopbaanverandering stimuleren, met waardigheid en respect

Door de dynamische bedrijfsomgeving van Procter & Gamble (P&G) blijft de organisatie zich voortdurend ontwikkelen, als reactie op de voortdurende veranderingen die plaatsvinden. Lees hoe Right Management met de organisatie heeft samengewerkt om ervoor te zorgen dat vertrekkende werknemers de beste outplacementdiensten kregen en tijdens het proces met waardigheid en respect werden behandeld.

Wereldwijde loopbaanverandering van 6000 medewerkers vereist wereldwijd bereik en gelokaliseerde inzet

Om te voldoen aan de veranderende behoeften van een dynamische markt, moest dit wereldwijde technologiebedrijf zijn talentstrategie aanpassen. Right Management bood een oplossing op maat voor deze wereldwijde complexiteit. De klant wilde zijn werknemers een consistente ervaring bieden tijdens de loopbaanverandering en dit is gelukt.

 

Ontdek meer van onze Solutions

Wij zijn wereldwijde carrière experts. Met een gedeelde focus op organisatorische effectiviteit, individuele ontplooiing en carrière management, helpen wij bedrijven en particulieren te bereiken succes.

LOOPBAANMANAGEMENT

Meer dan 75% van de werkgevers vindt het moeilijk om talent te betrekken en behouden, de sleutel tot succes in de Human Age. Is uw organisatie voorbereid om de strijd voor talent te winnen? Leer hoe een effectieve strategie van loopbaanmanagement voor meer betrokkenheid kan zorgen, de ontwikkeling van medewerkers kan aanmoedigen en kan verzekeren dat uw organisatie wordt gezien als een 'employer of choice'.

LEIDERSCHAPSONTWIKKELING

87% van de organisaties gelooft niet dat ze toekomstige leiders hebben geïdentificeerd om kritische functies in te vullen. Selecteert u kandidaten die 'uit het juiste hout zijn gesneden' of is uw leiderschapspijplijn lek? Ontdek hoe ons P3-leiderschapsmodel u kan helpen de juiste leiders in uw organisatie te identificeren, ontwikkelen en behouden.

LOOPBAANONTWIKKELING VOOR HOGESCHOLEN EN UNIVERSITEITEN

Hogescholen en universiteiten staan onder zware druk - van afgestudeerden, ouders en werkgevers - om effectievere diensten gericht op loopbaanontwikkeling aan te bieden. Ontdek hoe wij uw programma kunnen helpen slagen.

ORGANISATIE-EFFECTIVITEIT

Talentisme, niet kapitalisme. Portfolio medewerkers. De 'uberisatie' van werk. Wendbaarheid via medewerkersanalyse. De Human Cloud. Eerst het bestaansrecht, dan het salaris. Een effectieve organisatie zijn is vandaag de dag een nieuw spel. Right Management kan hulpmiddelen en strategieën bieden om succesvol te zijn met uw organisatie in de Human Age.