Theo Stor

Consultant

Theo is Senior Consultant bij Right Management in Nederland. De rode draad in zijn loopbaan is organisaties helpen bij het ontwikkelen van medewerkers, met name leiders. Hij is sterk geïnteresseerd in het innoveren van leiderschap ontwikkeltrajecten. Hoe kan hij een organisatie helpen leiderschap assessment centers of training/coaching effectiever te maken, of aan de huidige tijd aan te passen? Onder zijn regie hebben ook een aantal onderzoeken plaats gevonden naar innovatieve oplossingen. Speciale interesse heeft hij nog voor leiderschap en culturele diversiteit (hoe kan hij organisaties helpen uit ander culturen betere leiders te selecteren/ontwikkelen). Theo is zelf enthousiast hockeyer en bestuurslid van een organisatie die ateliers voor kunstenaars aanbiedt. Vroeger is hij gemeenteraadslid geweest.

Consulting Experience

Theo heeft langjarige ervaring in het ontwikkelen en uitvoeren van leiderschap ontwikkelprogramma’s en potentieel assessment centers voor diverse organisaties. Hij doet dit zowel als trainer/consultant als projectleider. De rode lijn is om projectmatig vanuit eisen aan de leidersrol een programma te bouwen wat een organisatie helpt om betere businessresultaten te krijgen. Daartoe verdiept hij zich in de veranderde eisen aan organisaties en aan het leiderschap van deze organisaties. Hij heeft dit zowel veel in Nederland, alsook langdurig internationaal gedaan. Landen waar hij gewerkt heeft met assessment centers en leiderschapsontwikkeling zijn o.a. Egypte, Saudi-Arabië, Polen, Slowakije, Duitsland, Spanje, Panama en Chili. Veel programma ’s zijn ook door co-creatie tot stand gekomen, waarvoor hij een voorkeur heeft omdat dit de effectiviteit van de programma’s belangrijk vergroot. Hij heeft zowel ervaring met deelnemers aan assessment centers of leiderschapsprogramma's op midden als hoger niveau, inclusief de coaching op C-niveau.

Business / Organizational Leadership Experience

Voor Right Management was hij oprichter van een bureau in loopbaanbegeleiding. Daarnaast is Theo werkzaam geweest als consultant bij een elektronica bedrijf en psycholoog-officier bij een Defensie-deel, Hij heeft leidinggevende ervaring als locatie directeur. Ook is hij interim HR manager van een grote woningbouwcorporatie geweest.

Education and training

Theo heeft een opleiding psychologie met twee afzonderlijke afstudeerrichtingen gevolgd (klinische psychologie en Arbeids- en organisatie psychologie). Hij heeft een aantal trainingen gevolgd op communicatiegebied en HR. Hij heeft gedurende 2 jaar een MBA opleiding gevolgd.