Martijn Sickenga

Sales Director Right Management Nederland

Klanten beschrijven Martijn als een gedreven en enthousiaste professional. Zijn kracht ligt in de mogelijkheid om waarde te creëren, in het werken met anderen om visie, samenwerking en wederzijdse succes te bereiken. Kenmerkend is zijn enthousiasme, energie en ervaring die zorgen voor het verschil bij collega’s en opdrachtgevers van Right Management.

Experience

Martijn Sickenga werkt sinds 2007 bij de ManpowerGroup. Sinds mei 2014 heeft Martijn als Principal Consultant bij Right Management gewerkt en was daarmee verantwoordelijk voor de inhoud en vernieuwing van Loopbaanmanagementoplossingen. Sinds mei 2019 is Martijn werkzaam als Sales Director. Hij draagt bij aan het geven van inzicht bij opdrachtgevers en levert impact met gebleken succesvolle oplossingen. Hij is lid van het MT in Nederland en stuurt een van team Business Development Consultants aan. 

Business- Organizational Leadership Experience

In zijn rol als Senior Development Manager ManpowerGroup (Experis) was hij dagelijks betrokken bij het verbinden van talent aan  de te realiseren doelstellingen. Hij gaf dit vorm op strategisch/ tactisch- en operationeel niveau. Zowel bij Experis als ook bij andere uiteenlopende opdrachtgevers.

Transitiemanagement kenmerkt de loopbaan van Martijn. In uiteenlopende rollen was hij direct betrokken bij omvangrijke reorganisaties in de profit en non-profitsector. Martijn was zowel eindverantwoordelijke als adviseur. Voorbeelden hiervan zijn:

Opleiding en training

Martijn start zijn loopbaan in de stadsvernieuwingswijken van Rotterdam en later Gouda. Centraal stond het bevorderen van de participatie van buurtbewoners in de eigen woon- en leefomgeving. Daar kwam één van zijn kernkwaliteiten als netwerker tot uitdrukking.

Later heeft hij de overstap gemaakt naar de arbeidsbemiddeling. Hij heeft daar de laatste vijftien jaar in uiteenlopende rollen in o.a. de re-integratie, de bemiddeling en consulting zijn sporen verdiend.

Gedurende zijn loopbaan heeft Martijn vele trainingen gevolgd op het gebied van transitie, leiderschap en commercie.

Aanvullende informatie

Expeditielid van Expeditie Experis naar Antartica.