Frans Verkooijen

Consultant

Frans Verkooijen is Senior Consultant bij Right Management. Zijn persoonlijke missie is het ontrafelen van vragen bij mens en organisatie in de dynamiek van verandering. Hij vindt een leerrijk leven belangrijk om te zorgen voor duurzame inzetbaarheid en hij doet dat zelf door o.a. het onderhouden van een diversiteit aan contacten en het organiseren van “welwillende” tegenwind. Organisaties en kandidaten ervaren zijn oprechte aandacht, toewijding en contact als verrassend. Hij is ook parttime docent (management) op Hogeschool Avans. Het is een netwerker “pur sang” (o.a. lid van de Brabant Zeeuwse Werkgeversvereniging, een serviceclub etc) een trotse partner, en opa, hardloper,  geniet  van lange afstandswandelingen in de natuur en onderneemt graag verre reizen om andere culturen te ontmoeten en te leren.

Consulting Experience

Frans werkt sinds 2002 voor Right Management en heeft verschillende rollen gehad, zoals business consultant en vestigingsmanager. Zijn favoriete rol is zijn huidige rol als Coach en Careerconsultant. Zijn verbinding ligt bij de vele mensen die hij heeft mogen ondersteunen in impactvolle persoonlijke en professionele veranderingsprocessen. Veel teams zijn na zijn interventie effectiever en succesvoller gaan samenwerken. Hij werkt en onderhoudt actief relaties met grote internationale opdrachtgevers als Dow, Mars, Saint Gobain, Imperial Tobacco en nationale spelers als CZ. Lokale organisaties waarvoor hij opdrachten heeft zijn o.a. Waterschap Brabantse Delta. Zijn kandidaten zijn vaak werkzaam op executive of managementfuncties. Frans handelt vanuit het principe ‘Align Business en Talent op basis van Vertrouwen, Verbinding en Vakvolwassenheid’. En hij gelooft meer in een “Human to Human” relatie dan in “Business to Business”.

Business / Organizational Leadership Experience

Frans is zijn loopbaan begonnen in het coöperatieve bankwezen (Rabobank), altijd in management rollen, waarvan ruim 10 jaar in een directieverantwoordelijkheid. In 1998 besloot hij, in deze fase van zijn leven en na het behalen van zijn Master Change Management een switch in zijn loopbaan te maken en meer de verbinding te zoeken in de dynamiek van verandering processen. Voor ICT dienstverlener PinkRoccade heeft hij 4 jaar als Change consultant gewerkt bij verschillende organisaties in het bank en verzekeringswezen. In deze rol viel zijn senioriteit en mensgerichte attitude op en werd er in toenemende mate een beroep op zijn coachingsvaardigheden. Dat gaf hem veel voldoening, in 2002 heeft hij daarom besloten dit als zijn bestemming te zien en heeft toen voor  Right Management gekozen.

Education and Training